appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
Afbeelding

dinsdag 29 oktober

We moeten meer doen om huidkanker te voorkomen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De wintertijd is begonnen, even een zonnebankje pakken kan in deze donkere dagen fijn zijn. En afgelopen zomer, heeft u lekker bruin liggen bakken in de zon? Maar houdt u daarbij wel genoeg rekening met het gevaar op huidkanker? Het aantal patiënten is de afgelopen dertig jaar sterk toegenomen.

Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland en van alle soorten kanker stijgt het aantal gevallen huidkanker ook het snelst. Jaarlijks komen er bijna 70.000 huidkankerpatiënten bij: gemiddeld zijn dat zo'n 900 nieuwe patiënten per ziekenhuis, waardoor de druk op de zorg toeneemt. En daar kunnen we zélf makkelijk iets tegen doen! Goed insmeren, minder in de zon... het is bekend maar we doen het nog te weinig.
 
De cijfers komen uit onderzoek van het Integraal Kankercentrum Nederland. Zij roepen op tot een nationaal plan van aanpak.
 
Wat vindt u: onderschatten wij inderdaad het gevaar van huidkanker? En zou de overheid hier een leidende rol in moeten hebben, of is het onze eigen verantwoordelijkheid?
 
Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!
 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1