appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Humberto
Afbeelding

maandag 28 oktober

De paus moet het celibaat wereldwijd afschaffen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Een mogelijke revolutie binnen de Katholieke Kerk: in Vaticaanstad stemde dit weekend een grote meerderheid van Zuid-Amerikaanse bisschoppen voor een voorstel om het celibaat deels af te schaffen.

Dat zou alleen gelden voor het Amazonegebied, waar een groot tekort aan priesters is. Door het toestaan van getrouwde priesters, denken de bisschoppen een oplossing voor dat tekort te hebben gevonden. 

Het idee om het celibaat af te schaffen is niet nieuw. Paus Franciscus zegt voorstander te zijn van het plan en suggereert voor het einde van het jaar een beslissing te nemen.

Moet de paus nu doorpakken en mondiaal een einde maken aan het celibaat?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1