appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
Afbeelding

donderdag 24 oktober

De zorgkosten moeten inkomensafhankelijk worden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Weg met het eigen risico, de zorgtoeslag en de zorgpremie en in plaats daarvan inkomensafhankelijke zorgkosten. Dat wil de SP.

Voortaan moeten de zorgkosten die iedereen maakt via de belasting worden betaald. Het Centraal Planbureau heeft het SP-plan doorgerekend, en stelt dat de lagere- en middeninkomens er met respectievelijk 3,5 en 4,2 procent op vooruit gaan mocht het plan werkelijkheid worden. De hoogste inkomens moeten 3,9 procent inleveren. 

Is dit een goede manier om inkomensongelijkheid tegen te gaan, of gaat deze overheidsbemoeienis veel te ver?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1