appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 23 oktober

Basisscholen moeten zelf hun onderwijstijd kunnen bepalen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Schooldirecteuren willen meer vrijheid krijgen om flexibeler om te kunnen gaan met de onderwijstijd. Daarop wijst de Algemene Vereniging van Schoolleiders minister van basis- en voortgezet onderwijs Arie Slob.  

De scholen willen zelf kunnen beslissen over een vierdaagse schoolweek en kunnen afwijken van de reguliere vakanties. Dit willen ze om het onderwijs beter op individuele leerlingen te kunnen afstemmen. Ook verwachten ze zo het lerarentekort te kunnen bestrijden.  

Scholen zouden dan in overleg met ouders flexibele school- en vakantietijden moeten afstemmen. Gaat dit zorgen voor een bureaucratische en logistieke nachtmerrie? Of geeft het meer vrijheid als ouders en scholen samen vakanties en lestijden kunnen inplannen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1