appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 22 oktober

De kopbal moet ontmoedigd worden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Als voormalig professioneel voetballer heb je 3,5 keer zoveel kans om dement te worden vergeleken met niet-professionele voetballers. Dit blijkt onder andere uit studies van de Glasgow University. De onderzoekers hebben hersenonderzoek gedaan bij 7676 inmiddels overleden ex-voetballers vergeleken met 23.000 niet-professionele voetballers.

Neuroloog Hans Hamburger zegt in De Telegraaf dat het koppen in de voetballerij minder bewonderd en minder gebruikt zou moeten worden. Volgens Hamburger veroorzaakt een kopbal elke keer een licht trauma en verdwijnen er hersencellen. En past er dus geen bewondering voor een mooie kopgoal.

Moet de kopbal inderdaad minder gebruikt worden? Of hoort het koppen bij voetbal?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1