appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 21 oktober

De groeiende toeristenstroom moet gestopt worden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De overheid moet meer doen aan de overlast die wordt veroorzaakt door het groeiend toerisme in ons land. Dat zegt een meerderheid van de partijen in de Tweede Kamer.

Vorig jaar kon Nederland rekenen op 19 miljoen buitenlandse toeristen. Dat is veel meer dan tien jaar geleden en die groei neemt nog flink toe. In 2030 komen er naar verwachting minimaal 28 miljoen toeristen naar ons land en als de groei van nu doorzet zelfs 42 miljoen.
 
Toerisme levert natuurlijk geld en werkgelegenheid op, maar toeristen veroorzaken ook steeds vaker overlast. Denk aan dronken bezoekers in grote steden, of toeristen die ongevraagd selfies maken in een voortuin in Giethoorn.  
 
Om de groeiende toeristenstroom in goede banen te leiden, moet het kabinet veel meer doen. Je kunt denken aan het instellen van een toeristenquotum en het stoppen met de promotie van Nederland als vakantieland. Of moet er zelfs een minister van Toerisme komen die ervoor zorgt dat de stroom bezoekers van ons land beter verspreid wordt?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1