appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Bureau Buitenland
Afbeelding

vrijdag 18 oktober

De Nederlandse staat moet worden gedwongen IS-vrouwen en kinderen terug te halen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Advocaten van tientallen Nederlandse IS-vrouwen en kinderen in Noord-Syrië spannen een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Op deze manier willen ze de overheid dwingen 23 moeders en 55 kinderen terug te halen naar Nederland. Gebeurt dat niet, dan stellen ze de overheid aansprakelijk voor het aangedane leed. Het kabinet heeft tot nu toe altijd geweigerd de Syriëgangers terug te halen, omdat het volgens hen te gevaarlijk is in het gebied waar zij nu zitten.

Is het gebied in Noord-Syrië echt te onveilig om Syriëgangers terug te halen? Of hebben de advocaten gelijk en moet de overheid alles doen om Nederlandse burgers te beschermen tegen mensonterende omstandigheden? Ongeacht hun daden en achtergrond? En zijn we er in Nederland überhaupt toe in staat om de moeders en kinderen op de juiste manier te berechten en te begeleiden?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1