appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
Afbeelding

donderdag 17 oktober

De landelijke stakingen van ziekenhuis- en onderwijspersoneel zijn volkomen terecht

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Ziekenhuispersoneel legt 20 november het werk neer. Met de staking willen ze een betere cao afdwingen. Ze vinden het bod van werkgevers niet voldoende.

Het is voor het eerst dat ziekenhuispersoneel staakt, al blijven ze bereikbaar voor spoedeisende zaken. Met de staking volgt het zorgpersoneel de leraren. Ook het onderwijs legt in november het werk neer om druk uit te oefenen op de cao-onderhandelingen. 

Personeel in beide sectoren geeft al langer aan dat het water ze aan de lippen staat. Hoge werkdruk, personeelstekorten, lage salarissen, hun verhaal is bekend. Al langer trekken ze hierover aan de bel maar blijkbaar weten ze hun werkgevers niet te overtuigen.

Verdienen onderwijzers en personeel in de zorg beter en is het logisch dat ze zich niet gezien voelen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1