appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
Afbeelding

woensdag 16 oktober

De overheid moet ingrijpen om een korting op de pensioenen te voorkomen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Rode cijfers voor de grootste Nederlandse pensioenfondsen. Daarom moeten ze mogelijk hun pensioenen gaan verlagen, dat hebben ze al aan hun deelnemers laten weten. Alleen ingrijpen van de overheid kan dat voorkomen.

Volgend jaar gaan nieuwe regels gelden voor de pensioenfondsen. Klaas Knot, de directeur van De Nederlandse Bank, staat ervoor open om twee fondsen die volgens de huidige regels zouden moeten korten maar volgens de nieuwe regels niet, eenmalig ontheffing te geven. Een groep van veertig hoogleraren en oud-fondsbestuurders pleitte eerder deze week voor nog ruimere rekenregels.  

Is het goed om de regels zo om te buigen dat de pensioenfondsen niet hoeven te korten, of is het juist belangrijk dat ze te allen tijde voldoende geld in kas houden?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1