appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 15 oktober

De boeren gaan te ver met hun acties

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

In Groningen bleef het provinciebestuur volhardend, ook nadat het provinciehuis door boeren bestormd werd. Bij deze actie sneuvelde een deur die met een tractor werd geramd, er werden klappen uitgedeeld én er werd met stro en eieren naar de politie gegooid. 

Maar in vier andere provincies is het de boeren met hun protesten wel gelukt om de besturen van koers te laten veranderen; inmiddels hebben na Friesland, gisteren ook Drenthe, Overijssel en Gelderland het stikstofbeleid in de ijskast gezet. En de acties gaan door: vandaag in Limburg en morgen zijn er acties gepland, waar het hele land last van zal ondervinden. 

Zijn de boeren gisteren in Groningen een grens over gegaan? Of hebben ze groot gelijk dat ze alles aangrijpen om de aandacht op hun problematiek te vestigen? Immers zullen met de huidige plannen voor het stikstofbeleid velen hun bestaansrecht verliezen.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1