appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
Afbeelding

maandag 14 oktober

Veilig rijden is makkelijker gezegd dan gedaan

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het gaat slecht met de veiligheid op de Nederlandse snelwegen. In vijf jaar tijd is het aantal ongelukken op de snelweg verdubbeld,blijkt uit een rapport van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Een belangrijke factor is het grotendeels wegvallen van politiehandhaving op de snelweg, dat de afgelopen jaren steeds minder een prioriteitvoor de politiewerd. Maar grote oorzaken zijn dat we te hard rijden, het drukker is op de wegen en we ons laten afleiden door bijvoorbeeld onze smartphone. 

Moet verkeersveiligheiweer bovenaan het prioriteitenlijstjvan de politiekomen?Of is heonzeeigen verantwoordelijkheidom ons te gedragen op de snelweg?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1