appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
Afbeelding

donderdag 10 oktober

De opfrisplannen voor de lesstof zien er goed uit

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Een commissie van zo’n 150 leraren en schoolleiders biedt vandaag een advies aan in Den Haag waarin zij een voorstellen doen om het lesmateriaal te moderniseren.

De lesstof van het Nederlands onderwijs moet volgens de commissie opgefrist worden. De laatste keer dat het lesmateriaal werd veranderd is namelijk dertien jaar geleden. De commissie biedt geen concreet lesmateriaal aan, maar doet voorstellen die moeten worden ingevoegd in bepaalde vakken. 

Buitenlandse talen moeten bijvoorbeeld ook worden aangeleerd met gedichten, verhalen, liedjes en film. En er moet in alle lessen meer aandacht komen voor duurzaamheid, globalisering, technologie en gezondheid. 

Zijn de opfrisplannen van de commissie concreet genoeg? Of moet er nog veel meer veranderd worden aan de lesstof voor onze leerlingen? Wat moet er wel en niet in?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1