appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 9 oktober

Een boete is een goed middel om inclusiviteit op de werkvloer af te dwingen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Als een werkgever discrimineert bij het aannemen van personeel kan dit een flinke boete opleveren. Werkgevers en uitzendbureaus kunnen een boete van €4500 per geval krijgen. Eerder dit jaar publiceerde Staatssecretaris Tamara van Ark een rapport waaruit bleek dat veel uitzendbureaus bereid zijn om te discrimineren bij het bemiddelen van werknemers.

Naast dit plan voor een boete is er vandaag ook een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) uitgekomen, waaruit blijkt dat werkgevers nog weinig geven aan het aannemen van mensen die ouder zijn of een arbeidsbeperking hebben.

Moeten werkgevers een boete krijgen als zij discrimineren op de arbeidsmarkt? Of is dit een te zwaar middel om dit probleem tegen te gaan?

Ben je ondernemer? We horen graag uw verhaal.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1