appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 8 oktober

Amerika trekt zich terecht terug uit Noord-Syrië

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De Verenigde Staten willen zich definitief terugtrekken uit het noordoosten van Syrië. Voor veel landen was dit een grote verassing, ook voor Nederland. Het gebied aan de grens met Turkije werd de afgelopen jaren door Koerdische strijders, met steun van de VS en luchtsteun van onder meer Nederland heroverd op IS. 

Verschillende Kamerleden zijn bang dat IS weer sterker kan worden door een Turkse aanval op de Koerden. Turkije ziet de Koerden als terroristen.

Volgens het Witte Huis is Europa de afgelopen maanden voldoende gewaarschuwd. En het was natuurlijk al vanaf het begin van zijn presidentschap een belofte van Trump: Amerika terugtrekken uit conflicten ver van huis.

Is deze beweging van de VS begrijpelijk en moet Europa een grotere rol gaan spelen in het gebied? Of moet er alles aan gedaan worden om de beslissing van Amerika om te keren?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1