appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 30 september

Euthanasie moet mogelijk worden voor kinderen onder de 12 jaar

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Euthanasie voor kinderen jonger dan 12 jaar is niet toegestaan. Daar moet snel verandering in komen, vindt een grote meerderheid van de kinderartsen die te maken krijgt met ongeneeslijk zieke kinderen.

Nu is euthanasie voor kinderen onder de 12 verboden, omdat kinderen tot die leeftijd niet wilsbekwaam zijn. Dat is een essentiële voorwaarde voor euthanasie. Op dit moment wordt er daarom soms gekozen voor versterving, waarbij er gestopt wordt met het geven van eten en drinken.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1