appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 26 september

Het kabinet moet het stikstofadvies van Remkes zo snel mogelijk uitvoeren

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het moet er nu echt van gaan komen: de maximumsnelheid op de weg moet omlaag en de veestapel moet worden ingekrompen. Dat is tenminste wat de Adviescommissie Stikstofproblematiek onder leiding van Johan Remkes voorstelt aan de politiek.

Want verkeer en veeteelt leveren in Nederland de grootste bijdrage aan het stikstofprobleem. Maar hoe, wanneer en waar precies dat wordt door Remkes dan weer niet duidelijk gemaakt. 

Rond de Natura 2000-gebieden moeten veeteeltbedrijven worden uitgekocht en de snelheidsverlaging moet op een groot deel van het wegennet worden ingevoerd... veel concreter wordt het niet. En dus ligt de bal nu bij de het kabinet dat knopen zal moeten doorhakken, en regeringspartijen zullen over hun schaduw heen moeten stappen zoals Remkes zegt en pijnlijke keuzes moeten maken. 

Vindt u dat de maatregelen die Remkes voorstelt ver genoeg gaan?  Of vindt u dat hij nog veel concreter had moeten zijn richting de politiek?  

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1