appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 25 september

Het is goed dat er een afzettingsprocedure tegen president Trump wordt gestart

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De maat lijkt vol voor de democraten in Amerika. Gisterenavond heeft de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, het startschot gegeven voor een zogenaamd Impeachment van president Trump.

Hiermee is de eerste stap genomen voor een mogelijke afzettingsprocedure. De kans dat die uiteindelijk leidt tot afzetten van de president is klein, want daar is een tweederde meerderheid voor nodig in de Senaat. De Republikeinen hebben daar nog steeds de meerderheid.

Pelosi beschuldigt Trump van een schending van de grondwet en de ambtseed en van verraad van de nationale veiligheid. Dit vanwege de druk die Trump op de Oekraïnse president in een telefoongesprek oplegde om een schandaal over zijn rivaal Joe Biden te openbaren. 

Is het “een heksenjacht”, zoals Trump zelf twitterde? Zal de huidige president met deze aanval juist de sympathie winnen van de rechtse stemmer? Zal hij hiermee zijn achterban weten te mobiliseren voor de aankomende herverkiezingen in 2020? Of is dit een duidelijk signaal naar de kiezer dat Trump de grenzen van de wet overschrijdt?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1