appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
Afbeelding

maandag 23 september

De maximumsnelheid moet naar 100 kilometer per uur

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Hoe meer brandstof auto’s verbruiken, hoe meer stikstof ze uitstoten. Een lagere maximumsnelheid kan dus helpen om het stikstofprobleem op te lossen.

Het AD meldt dat oud-minister Johan Remkes woensdag zal adviseren de maximumsnelheid terug te brengen naar 100 km/u. Remkes kreeg de opdracht uit te zoeken hoe de stikstofuitstoot in Nederland kan worden teruggebracht. Nadat de Raad van State oordeelde dat er nu te weinig gebeurde, liggen talloze Nederlandse bouwprojecten stil. 

Is het goed om alles op alles te zetten om de stikstofproblemen aan te pakken, en is 100 rijden een offer dat we daarvoor moeten brengen? Of gaat dat te ver? Zit je vaak op de weg, en heeft een aanpassing van de maximumsnelheid grote invloed?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1