appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
Afbeelding

vrijdag 20 september

Het vrouwenquotum moet er nu echt komen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het is tijd voor een vrouwenquotum in het Nederlandse bedrijfsleven, vindt de SER. Als het aan dit overlegorgaan van werkgevers en werknemers ligt, moeten beursgenoteerde bedrijven voortaan dertig procent vrouwen in hun Raad van Commissarissen hebben.

Op dit moment is bij deze bedrijven ondanks jarenlange discussie maar 18,4 procent vrouw. Ook wil de SER dat bedrijven duidelijke plannen maken over meer diversiteit aan de top. Moet de overheid zich met dit soort dingen bemoeien? En is een quotum wel de slimste manier om voor een betere vertegenwoordiging van vrouwen te zorgen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1