appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
Afbeelding

donderdag 19 september

De inzet van kroongetuigen is te gevaarlijk geworden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Een niet eerder vertoonde aanval op de advocatuur, een aanslag op de rechtsstaat... enkele reacties na de moord op advocaat Derk Wiersum gisteren.  

Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij, die een verklaring zou afleggen in de liquidatiezaak rond Ridouan T.  Hoewel het onderzoek nu nog in volle gang is, wordt in brede kring een link gelegd tussen de moord op Wiersum en de zaak Ridoun T.

Eerder al werd ook de broer van kroongetuige Nabil B. vermoord.  Minister Grapperhaus heeft direct na de moord een team samengesteld dat de veiligheid onderzoekt van advocaten, agenten, officieren en rechters die betrokken zijn bij het onderzoek naar Ridouan T.  Verschillende advocaten en strafrechtkenners vragen zich nu hardop af of het inzetten van kroongetuigen te riskant is voor de veiligheid van betrokkenen.

Wat vindt u: Levert het inzetten van een kroongetuige genoeg op in de bestrijding van misdaadkopstukken, of is nu inmiddels gebleken dat wie zich met kroongetuigen inlaat zijn leven niet zeker is?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1