appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Zondag
Afbeelding

donderdag 12 september

Nu zijn de ouderen aan de beurt voor koopkrachtverbetering

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De koopkracht van de gemiddelde Nederlander is dan wel een klein beetje gestegen, die van gepensioneerden zakt voor het tweede jaar op rij. Seniorenorganisatie KBO-PCOB heeft er grote zorgen over.

Zij zien dat de koopkracht voor ouderen al tien jaar onder druk staat, en stellen dat een derde van de ouderen financieel kwetsbaar is. Ze zouden zorg en sociale activiteiten mijden, omdat ze het niet kunnen betalen. Met de aanstaande pensioenkortingen dreigt de koopkracht voor gepensioneerden aan het eind van het jaar nog verder te dalen. 

Het kabinet kán dat op verschillende manieren compenseren, maar dat gaat wel ten koste van anderen. Is dat terecht? Moet de focus deze Prinsjesdag op onze pensionado’s liggen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1