appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 11 september

Salafistisch onderwijs is een gevaar voor de samenleving

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Kinderen die les krijgen op salafistische moskeescholen leren dat mensen met een andere geloofsovertuiging de doodstraf verdienen, zo blijkt uit onderzoek van dagblad NRC en tv-programma Nieuwsuur. Het zou gaan om zo’n 1000 kinderen verspreid over 50 scholen door het hele land. 

Volgens de wet mag de onderwijsinspectie zich hier niet mee bemoeien en daarom willen fractievoorzitters Gert-Jan Seegers (ChristenUnie) en Klaas Dijkhoff (VVD) die wet nu aanpassen. Maar is het gevaar van salafistisch onderwijs wel zo groot? Het gaat immers om “slechts” duizend kinderen.

Wat denk jij? Moeten we ons zorgen maken om de indoctrinatie van deze kinderen? Of is de impact van dit type onderwijs nihil vanwege de kleine schaal?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1