appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
Afbeelding

donderdag 29 augustus

Er moet een Nederlandse FBI komen tegen de georganiseerde misdaad

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De drugshandel ontwricht de samenleving, daarom moet er een Nederlandse FBI komen. Dat wil Jan Struijs, voorzitter van politievakbond NPB. Gisteren werd het rapport ‘De achterkant van Amsterdam' openbaar. Uit dit rapport blijkt dat in de Amsterdamse drugshandel miljarden euro’s rondgaan en de criminelen die eraan verdienen amper een strobreed in de weg wordt gelegd.

Volgens het rapport ontstaat er door de miljarden die in de drugshandels worden verdiend een parallelle economie, waarin foute adviseurs de meest slimme constructies verzinnen om geld te verdoezelen en wit te wassen. Een derde van de ongebruikelijke transacties in Nederland verloopt via Amsterdam.

Moet er inderdaad een Nederlandse FBI komen om deze georganiseerde criminaliteit tegen te gaan? Of moet de politie het in de huidige structuur de problemen te lijf gaan?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1