appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 27 augustus

Bolsonaro verzet zich terecht tegen de buitenlandse bemoeienis met het Amazonegebied

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Al wekenlang is er veel aandacht voor de branden in het Amazonegebied. Wereldberoemde modellen en zangers riepen via social media op tot actie.

Politici voerden de druk vervolgens verder op. De Franse president Macron opperde dat de Amazone misschien "een internationale status" zou moeten krijgen. De G7 landen willen graag miljoenen geven voor de bestrijding van de Amazonebranden. Maar de Braziliaanse regering weigert de miljoenenhulp. 

President van Brazilië Bolsonaro is allergisch voor kritiek uit het buitenland, bijvoorbeeld omdat Europa helemaal geen oerbos meer heeft omdat dat al lang geleden is gekapt. Dus vanwaar die morele verontwaardiging? Bovendien vindt de Braziliaanse regering alle aandacht voor de branden erg overdreven. Het is gewoon het droge seizoen en dan zijn er altijd branden. 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1