appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 23 augustus

Het is een schande dat een land als Nederland zoveel daklozen heeft

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het aantal daklozen in Nederland is in tien jaar tijd meer dan verdubbeld. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

We zijn van nog geen 18.000 daklozen in 2009 naar bijna 40.000 mensen gegaan in 2018. Het CBS heeft alleen cijfers over geregistreerde daklozen, het werkelijke aantal daklozen ligt waarschijnlijk nog veel hoger.

Opvanginstanties slaan alarm. Er zijn verschillende redenen waarom het aantal daklozen toeneemt. Er zijn bijvoorbeeld minder betaalbare woningen te vinden en de aansluiting nadat mensen uit de jeugdgevangenis of geestelijke gezondheidszorg komen is niet goed geregeld.

Toch draait de economie al jaren goed en behoort Nederland tot de rijkste landen ter wereld. Is het daarom extra schandalig dat het aantal daklozen is verdubbeld? Of is het nu eenmaal onvermijdelijk dat mensen tussen wal en schip vallen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1