appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

donderdag 22 augustus

Een hondendiploma moet verplicht worden voor alle hondenbezitters

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

‘Met bloed op de bek’ stonden drie agressieve honden om een 44-jarige vrouw in Rotterdam heen, zo omschreef een politiewoordvoerder de situatie van dinsdagnacht. De politie zag geen andere optie om de honden dood te schieten om de zwaargewonde vrouw te bevrijden.  

In Rotterdam waren het American staffordshires, honden die hoog op de lijst staan van hoogrisicohonden. Honden met aangeboren agressie, bezitsagressie en territoriale agressie. De discussie laait daarmee weer op: moet er strengere regelgeving komen voor hondenbezitters van bepaalde rassen? Of een zelfs een fokverbod? 
 
Het ministerie van Landbouw voelt er weinig voor: 'Het is niet effectief om het fokken van een ras te verbieden, omdat de eigenaar en omstandigheden ook een rol spelen.’

Daarom doet de Koninklijke Hondenbescherming een ander voorstel eigenaren mogen pas een hond als ze hebben bewezen goed met hun hond om te kunnen gaan. ‘Je stapt ook niet zomaar in een auto?’ Is dit dé manier om agressie bij honden aan banden te leggen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1