appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 21 augustus

De Europese Unie moet snel om tafel met Boris Johnson over de Brexit

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De Europese Unie moet de Brexit-onderhandelingen heropenen. Die eis legde de Britse premier Boris Johnson gisteren neer in een brief aan Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Raad.

Want zolang Ierland en de andere EU-lidstaten blijven vasthouden aan de ‘backstop’ voor het probleem aan de Ierse grens, is er geen akkoord over Brexit mogelijk. De backstop moet voorkomen dat er een harde grens komt tussen Ierland (EU-lid) en Noord-Ierland (onderdeel van het Verenigd Koninkrijk) als er geen definitief akkoord wordt bereikt

‘We zijn klaar om, in goed vertrouwen, te onderhandelen’, liet Johnson weten. Critici verwijten Johnson dat hij alvast de schuld bij de Europese Unie probeert te leggen. Dan valt hem niks te verwijten mocht het in oktober tot een No Deal komen. Want de backstop is ononderhandelbaar, heeft de EU al meermaals laten weten.

Bij zijn aantreden zwoer Johnson dat zijn land de EU op 31 oktober zal verlaten, deal or no deal. Moet de Europese Unie na de patstelling nu toch nog een keer met Johnson gaan praten om een Brexit-deal te forceren? Of moet de EU juist de poot stijf houden nu Johnson met deze grote woorden komt?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1