appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
Afbeelding

dinsdag 20 augustus

Het kabinet moet vol inzetten op koopkrachtverbetering

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Met het einde van de vakantie in zicht schudt Nederland de zomerloomte langzamerhand van zich af en gaat weer aan het werk. Zo ook het kabinet. Dat houdt vandaag de jaarlijkse heidag, waarmee het politieke jaar officieus wordt gestart.

Het zal vandaag niet alleen blijven bij het uitwisselen van vakantiefoto’s, de bewindslieden moeten hard aan het werk. Want met ruim anderhalf jaar voor de verkiezingen is dit het politieke jaar dat plannen moeten worden omgezet in resultaten.  

En er is nog veel te doen. Deze week werd bekend dat ondanks dat ons inkomen de afgelopen tien jaar is gestegen, dat geld niet wordt gebruikt voor pleziertjes. Woonlasten, energiekosten en medische zorg slokken de extra koopkracht op, zegt het CBS.

Wordt het tijd dat het kabinet daar wat aan gaat doen? Moet het verbeteren van de koopkracht prioriteit krijgen? Of moet het zich toch vooral richten op andere zaken, zoals het oplossen van het lerarentekort of de energietransitie?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1