appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 19 augustus

Het geld voor mobiliteit moet naar de fiets en niet naar de auto

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Station Utrecht Centraal heeft sinds vandaag de grootste fietsenstalling ter wereld met plek voor bijna 13.000 fietsen. De staatssecretaris voor Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven, heeft dan ook de ambitie om 200.000 forenzen aan het fietsen te krijgen. Landelijk blijft het aantal OV-reizigers groeien en bijna de helft van deze mensen gaat per fiets naar het station.  

Maar vaak is er niet genoeg plek in de stalling. Nu heeft het kabinet al eenmalig 100 miljoen euro geïnvesteerd voor stallingen en snelle routes. In juni kwam daar nog eens 75 miljoen bij. In totaal is er nu voor 345 miljoen euro aan projecten. Als Van Veldhoven de forens daadwerkelijk úít de auto en óp de fiets wil krijgen zijn er echter nog meer investeringen nodig. De Nederlandse fietscultuur uitroepen tot nationaal erfgoed, zoals onder anderen de staatssecretaris wil, is niet voldoende.

Wat vind jij? Heeft de auto zijn langste tijd gehad en moeten we inderdaad voorrang geven aan de fiets? Of is de auto simpelweg niet weg te denken uit het Nederlandse woon-werkverkeer?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1