appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
Afbeelding

dinsdag 13 augustus

Ontwikkelingshulp moet anders: geef het geld direct aan de mensen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De Volkskrant kopt vanmorgen: geef gewoon geld. Mensen in ontwikkelingslanden zouden meer hebben aan cash dan aan, bijvoorbeeld, een koe of een zak graan.

Mensen weten prima hoe ze het geld het best kunnen besteden. Bovendien is het veel eenvoudiger geworden om direct geld te geven aan particulieren met de komst van de mobiele telefoon. 

Wat vindt u? Is het inderdaad beter om geld te geven dan voorzieningen te bieden? Geeft u zelf weleens aan een goed doel en staat u dan nog stil bij hoe het geld terechtkomt? Wij horen het graag van u.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1