appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
Afbeelding

maandag 12 augustus

Ook Nederland moet kleine elektrische voertuigen toestaan op de weg

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Je vakantiebestemming verkennen op een elektrische step: ideaal. Maar eenmaal thuis kan die step voor problemen zorgen. In Nederland zijn kleine elektrische voertuigen zoals monowheels en elektrische skateboards namelijk verboden op de openbare weg. Er staat een boete van 380 euro op.

Het verbond van verzekeraars wil dat er meer duidelijkheid komt voor consumenten. Ondernemers nemen nu juridische stappen om de apparaten de weg op te krijgen. Volgens hen zijn ze niet alleen handig, maar ook nog milieuvriendelijk.

In andere Europese landen zijn e-steps en monowheels wel toegestaan op de weg. Zijn we in Nederland niet veel te streng als het gaat om deze kleine elektrische voertuigen?

Heeft u op vakantie zo’n elektrische step gekocht zonder te weten dat het in Nederland verboden is? Maakt u voor het ritje van station naar werk graag gebruik van een elektrische step en vindt u het raar dat u hem niet mag gebruiken?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1