appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

dinsdag 6 augustus

Verkeershufters aanpakken is onbegonnen werk

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Bumperkleven, rechts inhalen, afsnijden. Weggebruikers gedragen zich steeds asocialer. De afgelopen vijf jaar verdubbelde het aantal gemelde verkeersruzies en dat is de politie een doorn in het oog.

De politie wil verkeershufters daarom actiever gaan bestrijden. Niet alleen de verkeerspolitie maar álle agenten moeten zich hier mee bezig gaan houden, zegt de plaatsvervangend portefeuillehouder verkeer van de landelijke politie vandaag in het Algemeen Dagblad. Volgens hem is er nog veel terrein te winnen.

De vraag is echter of asociaal gedrag valt uit te bannen. De aanpak van asociaal verkeersgedrag is al langer een prioriteit maar verkeershufters wanen zichzelf nog steeds onaantastbaar. De pakkans is immers miniem. Is de politie in staat om korte metten te maken met asociaal rijgedrag?  

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1