appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 5 augustus

Nederland heeft zijn glans verloren in de EU

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

En weer grijpt Nederland naast een belangrijke post in Europa.   

Dit keer is het Jeroen Dijsselbloem die de baan van directeur van het IMF aan zijn neus voorbij zag gaan. Eerder dit jaar greep Frans Timmermans al naast de baan van voorzitter van de Europese Commissie.   

Duitsland stond achter Dijsselbloem, maar Frankrijk die in de verkiezing een regisseursrol op zich nam niet en trok aan het langste eind. Ondanks het lobby-werk van premier Mark Rutte en minister Wopke Hoekstra van Financiën. En ook Dijsselbloem zelf probeerde in zijn campagne het beeld van begrotings-havik en botte betweter te verzachten. Het heeft allemaal niet geholpen.   

En dat terwijl Nederland toch altijd als waardevol bondgenoot wordt gezien, Mark Rutte in hoog aanzien leek te staan en we in het verleden met mensen als Wim Duisenberg (voorzitter Europese Centrale Bank) en Neelie Kroes (Europees Commissaris) toch belangrijke spelers in de Europese Unie hebben gehad. Het Nederlandse imago lijkt veranderd.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1