appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 2 augustus

We moeten ons voedingspatroon meer aanpassen aan de regio en het seizoen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Supermarkten moeten meer streekproducten verkopen, dat is in ieder geval de wens van minister Carola Schouten (Landbouw). Het is op dit moment is dit voor grote supermarkten niet logisch om lokale groente, kazen en worsten aan te bieden, omdat de kleine producten vaak duurdere producten afleveren, wat houdt in dat het weer duurder is voor de consument. Schouten wil dit dus veranderen, onder andere door regels. 

Daarnaast gaat al langer de discussie dat er meer seizoensgebonden gegeten moet worden. Dit houdt misschien in dat we geen verse aardbeien in de winter kunnen eten, maar het brengt veel voordelen met zich mee. Zo hoeven producten niet van ver te komen wat beter is voor het milieu.

Moeten we met ons eetpatroon meer rekening houden met streekproducten en het seizoen? Of brengt dit niet genoeg voordelen met zich mee?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1