appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 1 augustus

Het boerkaverbod geeft een veilig gevoel

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Al bijna 15 jaar wordt erover gediscussieerd, maar vanaf vandaag is het dan echt verboden om je met gezicht bedekkende kleding in openbare ruimtes zoals het ov, scholen, ziekenhuizen en overheidsgebouwen te begeven. Het ‘boerkaverbod’ is ingegaan.

Het verbod is omstreden. Het aantal vrouwen dat in Nederland boerka’s en nikabs draagt is beperkt. Schattingen lopen uiteen van 150 tot enkele honderden. Ziekenhuizen en ov-bedrijven zeggen dat het aantal dragers dat zij tegenkomen ‘op één hand te tellen zijn’. Ook is er amper animo onder medewerkers in het ov, de zorg en scholen om vrouwen op hun gezicht bedekkende kleding aan te spreken. Critici vragen zich daarom af of het überhaupt te handhaven is.

Aan de andere kant benadrukken voorstanders van het verbod dat Nederland een open samenleving is waarbij het niet past dat mensen hun gezicht bedekken, omdat mensen willen weten met wie je te maken hebt.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1