appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nooit Meer Slapen
Afbeelding

vrijdag 26 juli

De hitte vraagt om een andere inrichting van ons land

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het was een snikhete nacht. Morgen koelt het zeer waarschijnlijk af in Nederland, maar voor hoe lang? De hete zomers wisselen elkaar namelijk af.

Er bestaat natuurlijk een nationaal hitteplan dat voor verkoeling moet zorgen, maar is dit genoeg in de strijd tegen de hitte? Deskundigen zeggen vandaag in NRC Next dat er in de strijd tegen de hitte nog een wereld is te winnen.

Zo is de hittestress in steden een probleem, de warmte wordt vastgehouden door de gebouwen, waardoor het kwik in de stad nog hoger kan oplopen dan op andere plekken. Huizen kunnen worden aangepast zodat warmte makkelijker naar buiten kan, ook de groenvoorziening kan anders wat zorgt voor meer schaduw in steden en dorpen.

Moeten we Nederland aanpassen met de hitte die steeds vaker gaat voorkomen? Of is een aanpassing niet nodig en moeten we maar gewoon gaan wennen aan het feit dat het vaker heet zal zijn?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1