appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast
Afbeelding

donderdag 25 juli

Het betrouwbare imago van Schiphol brokkelt steeds verder af

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Chaos op Schiphol. Tienduizenden reizigers zijn de dupe geworden van een brandstofstoring op Schiphol. Zo’n honderden vluchten zijn geannuleerd. Gestrande reizigers moesten vannacht in de drukte op een veldbedje slapen, terwijl de rijen bij de informatiebalies langer en langer werden Bij zogenoemde ‘buitengewone omstandigheden’ krijgen reizigers geen geld terug, meldt claimorganisatie AirHelp.

Het is zeker niet de eerste keer dat de boel vastloopt op Schiphol. Een stroomstoring legde vorig jaar nog het vliegverkeer stil. Passagiers konden niet inchecken, vliegtuigen bleven aan de grond.

Uit een kritisch onderzoeksrapport dat verscheen na de stroomstoring van vorig jaar: ‘Een incident bij een organisatie met de omvang van de internationale luchthaven Schiphol kan grote effecten hebben op de openbare orde en veiligheid, zowel in als om de luchthaven.’

‘En Schiphol zit vol’, zei vertrekkend topman Jos Nijhuis vorig jaar nog. Op de spitsdagen moeten reizigers drie uur van tevoren melden om de lange rijen voor de douane te beperken. En zelfs dan zijn er nog steeds reizigers die hun vlucht missen.

Schiphol is de belangrijkste luchthaven van Nederland. Een visitekaartje voor ons land bovendien. Maar hoe betrouwbaar is Schiphol als een stroom- of brandstofstoring gelijk tienduizenden reizigers treft? Bij een staking in het openbaar vervoer of drukte op de weg loopt het ook rondom de luchthaven vast. De twee bijna-botsingen van vorige zomer stellen niet bepaald gerust.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1