appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast
Afbeelding

dinsdag 23 juli

Slaapmiddelen met melatonine zijn te makkelijk verkrijgbaar

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Tieners met slaapproblemen gebruiken te makkelijk melatonine als slaapmiddel. Dat zeggen Rotterdamse onderzoekers. Ze waarschuwen voor de gevolgen. Bij verkeerd gebruik kan melatonine een averechts effect hebben. Ook is onbekend of het middel schadelijke effecten kan hebben op de lange termijn.

Melatonine is een stofje dat het lichaam zelf aanmaakt. Bij de drogisterij is het zonder recept verkrijgbaar. Onderzoekers ontdekten dat één op de twintig jonge tieners melatonine gebruikt als slaapmiddel. Ze vinden dat ouders het middel alleen aan hun kinderen mogen geven na overleg met een arts.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1