appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
Afbeelding

vrijdag 19 juli

We zijn een onbeschoft en verwend volkje geworden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Deze week zocht de directeur van Rijkswaterstaat voor het eerst de publiciteit. De agressie tegen weginspecteurs loopt namelijk écht de spuigaten uit, zei ze. Middelvingers, hard doorrijden, scheldpartijen: de Nederlandse automobilist gedraagt zich (te) vaak nogal onfatsoenlijk – met ongelukken tot gevolg.

Ook de huisartsenpost moet het ontgelden, zo blijkt vandaag uit onderzoek van dagblad Trouw. Een derde van de medewerkers heeft het afgelopen jaar te maken gehad met fysiek geweld. Daarnaast wordt regelmatig met geweld gedreigd via de telefoon. Bij sommige huisartsenposten zelfs iedere dag. Huisartsenposten wijten dit aan een ‘consumentenmentaliteit’ onder patiënten.

Opvallend in deze context: volgens het CBS zijn we nog altijd heel gelukkig. Negen op de tien volwassen Nederlanders is zeer tevreden met zijn leven. Een verdere stijging van ons welzijn is dan ook amper mogelijk.

En toch is er weinig voor nodig om ons tot ontploffing te brengen. Een huisarts die niet snel genoeg tijd heeft, onverwacht verkeersoponthoud; de lont is kort.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1