appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 18 juli

Eigen techtalent eerst!

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Nederland dreigt de slag om techtalent met Silicon Valley te verliezen. Om een uittocht van wetenschappelijk techtalent met hoogwaardige kennis van kunstmatige intelligentie te voorkomen, is een investering van tot wel 2 miljard euro nodig.

Daarmee moet onder andere beter onderwijs, hogere salarissen voor wetenschappers en het opzetten van een topinstituut worden bekostigd. Dit staat in een aanbeveling van bedrijven, universiteiten, TNO en overheid.

Er een wereldwijde wedloop bezig om de knapste koppen binnen te halen. Nederlands talent wordt al vroeg gescout door techbedrijven in Silicon Valley. Ook China heeft de ambitie om zich te mengen in de strijd. ‘In Nederland moeten we gas geven met elkaar, anders dreigen we de boot te missen’, stelt Feroz Amirkhan van VNO-NCW.

Moeten we alles op alles zetten om voorop te lopen in de wereld van techniek en kunstmatige intelligentie? Of is het onvermijdelijk en helemaal niet zo n ramp als we de slag met Silicon Valley verliezen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1