appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nooit Meer Slapen
Afbeelding

woensdag 17 juli

Tweede Kamerleden die vertrekken bij hun partij moeten hun zetel opgeven

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Gisteren werd bekend dat één van de vijf kamerleden van de Partij voor de Dieren, Femke Merel van Kooten, opstapt bij de partij en als onafhankelijk Tweede Kamerlid doorgaat. Daarmee verliest de partij een zetel in de kamer. 

Tot onvrede van de kiezers van de Partij voor de Dieren. Op social media uiten zij kritiek, ze hadden immers op de partij gestemd, en niet op Van Kooten. 

Het is een terugkomende discussie: Mogen Kamerleden hun zetel behouden als ze de partij verlaten? In de wet staat dat zetels in de Kamer het eigendom zijn van de zetelhouder, en niet van de partij. Maar veel stemmers hebben op een partij gestemd, en niet op het individuele kamerlid. Wat denk jij?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1