appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 16 juli

De EU moet vasthouden aan de eigen koers in de kwestie-Iran

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De nucleaire deal met Iran is er niet goed aan toe. Dat zei Federica Mogherini, buitenlandchef van de Europese Unie.

Begin deze maand werd bekend dat Iran een grotere voorraad laagverrijkt uranium aanhoudt dan het atoomakkoord uit 2015 toestaat. De overschrijding werd bevestigd door het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA).

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde daarom vorige week extra sancties aan. De EU vindt de overtreding vooralsnog geen reden om het atoomakkoord op te zeggen en meer sancties in te stellen tegen Iran.

Vooralsnog kiest de Europese Unie dus de weg van de diplomatieke rust. Terwijl uit gelekte memo’s van een voormalig ambassadeur bleek dat Trump het nucleaire akkoord met Iran ‘lachwekkend en verschrikkelijk vindt.  

Zet de Europese Unie met de behoudende koers de relatie met de Verenigde Staten te veel onder druk? Of is de keuze van Mogherini om niet direct over te gaan tot sancties de enige juiste om de wereldvrede te bewaren?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1