appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 12 juli

De overheid moet de bevoegdheid krijgen om scholen te sluiten

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Minister Arie Slob van Onderwijs wil dat het bestuur van het Haga Lyceum in Amsterdam opstapt. Gebeurt dat niet, dan dreigt hij de geldkraan voor de islamitische school dicht te draaien. Hetzelfde geldt voor de Algemene Hindoeschool in Den Haag. Ook daar dreigt Slob de financiering stop te zetten als er geen nieuw bestuur komt.  

De Onderwijsinspectie maakt zich ernstig zorgen om beide scholen. Hoezeer Slob het misschien zou willen, sluiten kan hij de scholen niet. Dan komt de vrijheid van onderwijs namelijk in het gedrang, een belangrijk grondrecht in Nederland.  
 
Is het dichtdraaien van de geldkraan slappe hap en moet een minister de scholen kunnen sluiten? Of is het belangrijker dat iedereen in Nederland een school kan stichten en dat de financiering gegarandeerd blijft? 

 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1