appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 9 juli

Het is een slechte zaak dat iedereen zich stresscoach mag noemen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Van knuffelen met varkens tot stiltewandelingen... de behandelingen van stresscoaches lopen nogal uiteen. En het aantal mensen dat zich stress-coach noemt is in twintig jaar vertienvoudigd, blijkt uit onderzoek door het Nationaal Stressdebat (een thema-uitzending vanavond bij Omroep Max). 

Tweederde van de bedrijfsartsen en psychologen – de beroepsgroep waar mensen die door stress of een burn-out met het werk moeten stoppen het eerst aankloppen – maakt zich zorgen om deze wildgroei, zoals ze het noemen.
Stresscoach is geen beschermd beroep, medische kennis ontbreekt vaak en de behandeling kan het herstel zelfs vertragen, stelt één van de opstellers van de Nederlandse richtlijn ‘overspanning en burn-out’ die huisartsen, psychologen en bedrijfsartsen hebben opgesteld.  

Een op de zes mensen voelt zich eens per maand psychologisch vermoeid. De bedrijfsartsen en psychologen die nu aan de bel trekken vinden dat er een gedegen opleiding nodig is om mensen met psychische klachten te helpen.

Heeft u wel eens te maken gehad met een stresscoach? Welke methode werd er gehanteerd en heeft het uw stress verminderd?  
Of bent u zelf stresscoach en vindt u juist dat het goed is dat er vele methodes aangeboden worden?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1