appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend
Afbeelding

woensdag 3 juli

De verdeling van de Europese topposities is een belediging voor de kiezer

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De droom van Frans Timmermans valt in duigen, hij wordt geen voorzitter van de Europese Commissie.

De weerstand tegen de sociaaldemocraat was té groot. Na urenlang vergaderen schuiven de Europese leiders een onbekende naam naar voren: Ursula von der Leyen, de Duitse minister van Defensie. Von der Leyen was tijdens de Europese verkiezingen geen Spitzenkandidat en niet eens verkiesbaar.   

Het is een verrassend einde van de strijd om de Europese topfuncties. Is dit hoe het politieke spel wordt gespeeld en is dit de meest haalbare uitkomst? In het verdeelde Europa? Of is dit precies de reden waarom het vertrouwen in de Europese Unie afneemt als zo’n onbekende naam in achterkamers wordt gekozen?  

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1