appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
Afbeelding

dinsdag 2 juli

Azc’s moeten eerlijker verdeeld worden over Nederland

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De opvang van asielzoekers moet de komende jaren beter worden gespreid over Nederland. Vooral in het westen van het land moeten nieuwe opvanglocaties komen. Dat vindt de opvangorganisatie COA.

Het is volgens het COA van belang dat asielzoekers zo dicht mogelijk worden opgevangen bij de gemeente waar ze uiteindelijk gaan wonen als ze een verblijfsvergunning krijgen. Nu worden asielzoekers vooral buiten de Randstad opgevangen.

Is het logisch dat er meer azc’s in het westen komen? Daar zullen uiteindelijk de meeste asielzoekers zich vestigen omdat daar nu eenmaal het meeste werk is te vinden. Of is het beter om de asielzoekers buiten de Randstad op te vangen omdat de grote steden in het westen nu al met genoeg problemen te maken hebben? En niet geheel onbelangrijk: opvanglocaties in het drukke westen zijn een stuk duurder.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1