appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
Afbeelding

maandag 1 juli

Het gaat de goede kant op met de zorg in verpleeghuizen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Er is meer aandacht gekomen voor de verpleeghuisbewoner als persoon. Dat concludeert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. In meer dan driekwart van de verpleeghuizen ervaren cliënten nabijheid, geborgenheid, vertrouwen, begrip en respect van zorgmedewerkers.

Ruim 71 procent van de zorgorganisaties laat cliënten waar mogelijk zelf 'de regie voeren' over hun leven en welbevinden

Kunnen we dus concluderen dat na alle aandacht sinds de oproep van drie jaar geleden door onder meer Hugo Borst de zorg in verpleeghuizen verbeterd is? Of is dat een te snelle constatering?

Want tegelijkertijd ziet de inspectie dat slechts ongeveer 57 procent van de zorgorganisaties erin slaagt medewerkers beschikbaar te hebben die passen bij de aanwezige cliënten en de zorg die zij nodig hebben.

Heeft u recente ervaring met de zorg in een verpleeghuis? Hoe vindt u dat de organisaties het doen, is de positieve stemming terecht? Laat het ons weten!

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1