appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
Afbeelding

vrijdag 21 juni

We mogen blij zijn met de euro

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Feest, want we vieren vandaag de 20ste verjaardag van de euro. Europese Commissie-president Jean-Claude Juncker kon zijn geluk niet op: ‘Maar liefst 75 procent van de Europese burgers is nu vóór de eenheidsmunt. Dat is een record.’

Volgens Juncker is de euro ‘een bron van bescherming die ons sterker maakt’. Hij benoemde nog even dat het werkloosheidscijfers lager is dan ooit deze eeuw. Ook de andere centrale bankiers aanwezig in Portugal lieten geen onvertogen woord vallen over de gezamenlijke munt, die ook wordt gezien als geopolitiek bindmiddel van Europa.

Maar is die jubelstemming over de euro terecht? Want hoe crisisbestendig is de eurozone zonder een echte eurozonebegroting? En wat te doen met de scheve verhoudingen binnen de eurolanden: Griekenland en Italië die te veel schulden maken, Nederland en Duitsland die kampen met een overschot op de betalingsbalans?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1