appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
Afbeelding

vrijdag 14 juni

Vaders moeten vaker ouderschapsverlof opeisen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Vaders wíllen wel, maar durven niet. Uit onderzoek van Rutgers blijkt dat vaders nauwelijks gebruik maken van regelingen voor ouderschapsverlof, terwijl ze wél aangeven meer betrokken te willen zijn bij de zorg voor hun kind.  

Slechts 1 op de 10 vaders maakt gebruik van de regelingen. Ze laten het na uit financiële redenen of omdat ze bang zijn dat het hun carrière schaadt. Of ze vrezen een negatieve reactie van hun leidinggevende of collega’s.

Moeten vaders de barricaden op en simpelweg hun rechten opeisen? Of is die terughoudende opstelling begrijpelijk gezien de mogelijke gevolgen voor hun loopbaan?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1