appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
Afbeelding

vrijdag 7 juni

De zorgen over kinderen die nooit buitenspelen zijn overdreven

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

15 procent van de kinderen speelt nooit buiten. Dat is de conclusie uit een onderzoek van stichting Jantje Beton, een organisatie die zich inzet voor meer speelfaciliteiten in Nederland. ‘Schrikbarend’, noemt directeur Dave Ensberg-Kleijkers de resultaten.  

Uit het onderzoek blijkt dat het vooral de kinderen van hoogopgeleide ouders in de Randstad zijn, die maar weinig buiten komen om te spelen. Reden daarvoor is het feit dat ouders niet genoeg tijd hebben om hun kinderen actief aan te moedigen om buiten te gaan spelen.  

Nieuw is de ontwikkeling niet: al jaren blijkt uit onderzoeken dat kinderen tussen de 4 en 14 jaar steeds minder naar buiten gaan om te spelen. Maar hoe erg is het eigenlijk? Krijgt een kind in de pauzes en met gymles niet al voldoende beweging? En kunnen games en sociale media niet als vervanging worden gezien van het vroegere voetbalpleintje? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1